W niedzielę zakończyły się Mistrzostwa Bielska-Białej w piłkarzyki stołowe
Do dwudniowych zawodów zorganizowanych w Restauracji Maximus stanęło ponad 30 osób z Krakowa, Chorzowa, Rybnika oraz mocna grupa reprezentantów z Bielska-Białej. Udział w turnieju futbolu stołowego wzięli zarówno gracze z ścisłej czołówki Polski jak i gracze początkujący. Wszyscy walczyli bardzo zawzięcie a całe zawody stały na wysokim poziomie. Najlepsi zawodnicy otrzymali pamiątkowe medale.
- Nie pamiętam gdzie ostatnio grałem w tak dobrych warunkach. Wszystko było bardzo dobrze przygotowane mam nadzieję na powtórkę – powiedział Alan Piksa, gracz z Chorzowa
- Zawody stały na wysokim poziomie sportowym, a zgromadzeni uczestnicy byli zadowoleni z ich przebiegu. Osobiście uważam turniej za udany – powiedział Marcin Suchy, jeden z organizatorów turnieju
W kategorii Open Deble najlepszą parę utworzyli Alan Piksa i Tomasz Goliszek, którzy wygrali wszystkie mecze. Drugie miejsce zajęli Krzysztof Warzecha i Katarzyna Cedrowicz, natomiast na najniższym miejscu na podium stanęli Grzegorz Zawiłowicz i Arkadiusz Pitak.
W kategorii Drużynówka pierwsze miejsce zajęło Sombrero, drugie Szalone kefiry a na trzecim miejscu znalazła się Kopalnia.
W kategorii Dyp bez konkurencyjni okazali się Janusz Twardowski wraz z Krzysztofem Buszewiczem, na drugim miejscu uplasowali się Alan Piksa i Łukasz Góraczewski, a trzecią parą dypów został Łukasz Donocik grający z Mateuszem Gawlikiem.
W kategorii Single najlepszy okazał się Alan Piksa, na drugim miejscu podium stanął Grzegorz Zawiłowicz a na trzeci Krzysztof Warzecha.
W kategorii Pro Ama pierwsze miejsce zajął zespół Artur Janowski i Janusz Twardowski. Drugie miejsce przypadło dla Krzysztofa Warzechy i Marcina Reformata a na trzecim stanęli Marcin Suchy i Łukasz Donocik.
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: www.super-nowa.pl