Za 10 dni startuje doroczny Festiwal Golonki.
W dniach od 15 września do 25 października Hotel Orbis Magura w Bielsku-Białej zaprasza na doroczne Święto Golonki. To prawdziwy festiwal dobrego jedzenia i uczta dla smakoszy. Na miłośników tradycyjnej kuchni czeka prawdziwa góra golonki.
Festiwal Golonki na stałe wpisał się w polski kalendarz ważnych wydarzeń gastronomicznych i stał się znakiem rozpoznawczym Bielska-Białej w kraju. W tym roku na stołach zagości kilkanaście golonkowych specjałów, m.in. po góralsku, węgiersku, cygańsku, czy po bawarsku z żurawiną i chrzanem, ze śliwkami, z kapustą i grzybami.
Tegoroczną nowością będzie golonka nadziewana kaszą pęczak z borowikami. To jednak nie wszystko, oprócz głównych dań szef kuchni hotelu Orbis Magura Bielsko-Biała zaserwuje wyborne przystawki np. regionalny żur na maślance oraz wiele innych przysmaków.
27 września, 18 oraz 25 października wspólną biesiadę umili gościom zespół Kwaśnica Bavarian Show, który zagra na żywo muzykę bawarską i tyrolską.
- Jestem przekonana, że 19 edycja i serwowane podczas niej rodzaje golonki przypadną wszystkim odwiedzającym nas gościom do gustu – powiedziała pani Violetta Krzemień-Banot, Dyrektor Hotelu
Wspólne biesiadowanie gromadzi wielu gości z kraju i zagranicy. Święto Golonki ma już grono wiernych miłośników, dla których obecność na nim jest corocznym obowiązkiem. Może już czas przygotować miejsce w żołądku?
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: www.super-nowa.pl