Już dzisiaj smakosze starodawnego, tradycyjnego jadła będą mieli co robić.
Na Sarnim Stoku rozpoczyna się kolejna edycja Targów Produktów Regionalnych. Pierwszy raz na targach można zakupić jaja od „szczęśliwych kur”.
- Wszystkie chleby wypiekane są w piecach na naturalnym zakwasie. W ofercie mamy m.in. chleby dietetyczne, pszenne, żytnie, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie – powiedział sprzedawca z Tomaszowa Mazowieckiego.
W piątek od samego rana, galeria Centrum handlowego Sarni Stok zapełniała się stoiskami z produktami spożywczymi, które trudno jest na co dzień znaleźć na sklepowych półkach. Pasaż handlowy opanowały wędliny przygotowywane według starych receptur, pieczywo, sery, dżemy, miody, ciasta itd. Wszystkie przysmaki produkowane są, jak zapewniają wystawcy, wyłącznie w oparciu o regionalne receptury. Oprócz stoisk z żywnością znajdziemy również stoisko pracowni tkanin unikatowych z Krzepic.
Targi potrwają do niedzieli. Wszystkich serdecznie zapraszamy do odwiedzania stoisk. Kolejna edycja targów odbędzie się 12-14 września.
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: www.super-nowa.pl