2015-05-18 06:00:00 UM Żywiec 1925
Tematem przewodnim tegorocznej edycji był „Zdrowy Lunch"
14 maja w Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych w Żywcu zorganizowany został konkurs „Młody Mistrz Kuchni 2015". Tematem przewodnim tegorocznej edycji był „Zdrowy Lunch". Gościem specjalnym konkursu był Charles Daigneault - uczestnik i gwiazda drugiego sezonu Master Chef, prowadzący program kulinarny w TTV pt.„ Domówka”. Organizatorami konkursu byli: „Cool-inarna katedra" w Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych w Żywcu oraz „Akademia kulinarna" założona w ramach Bistro&Delikatesy „Rynek 19" ( fundator nagród). Burmistrz Żywca - Antoni Szlagor był fundatorem nagrody specjalnej dla jednej z drużyn uczestniczących w konkursie.
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: www.super-nowa.pl