Specjały na idei Vege ponownie zagoszczą na stołach
17 stycznia o godzinie 16:00 w Klubokawiarni Aquarium odbędzie się pierwsze w tym roku spotkanie pod hasłem Bielska Kuchnia Społeczna. Tradycyjnie oprócz możliwości spróbowania wegańskich specjałów, na uczestników czekać będzie gość specjalny. Tym razem będzie to dr Jacek Proszczyk, który wygłosi wykład pt.: „Ile miodu w miodzie i co pszczoły na to? O współczesnych problemach etycznych związanych z hodowlą pszczół. Jak rozpoznać prawdziwy miód i czy pozyskiwanie miodu musi wiązać się z cierpieniem pszczół"
***
Bielska Kuchnia Społeczna to cykl comiesięcznych spotkać kulinarnych, których celem jest promocja diety roślinnej, poprzez ukazanie jej różnorodności. Przynosząc na akcję swój własny, wegański posiłek wchodzisz za darmo, chcąc skosztować potraw płacisz 15 złotych. Zawsze zabierasz ze sobą swoje talerze i sztućce.
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: www.super-nowa.pl